FAQ head
Side nav buttonsHomeContactHistorieQuovadisNieuws

Het schip

Een traditioneel schip

De Excelsior liep in 1926 als “Luxe Motor” van stapel bij scheepswerf “Boot” te Alphen aan den Rijn, direct voorzien van een dieselmotor van de voormalige Alphense motorenfabriek De “Industrie”, ook een broer van de scheepsbouwer. Eind 1958 is een nieuwe, sterkere motor en weer een “Industrie” geplaatst.
Bijna 30 jaar zijn stukgoederen geladen en gelost, later, tot eind jaren ‘80 heeft de het schip zand en grind over de Nederlandse en Duitse wateren vervoerd, inmiddels voorzien van een professionele (“Arie Kreuk”) zandlosinstallatie. Meer historie op de tab "Historie".


Na een tijdje als werk- en woonschip gediend te hebben is in 2001 het schip opnieuw ingericht, o.a. voorzien van hutten, een salon en ruime kombuis met eethoek, keramische kookplaat, oven, koelkasten, koelvitrine, biertap en bronwatertap. Medio mei 2009 is het ruim opnieuw ingericht als één grote multifunctioneel ruimte tijdens maritieme evenementen. Verder is door het hele schip centrale verwarming. Bovendeks een ruime en veilige kuip en een groot zonnedek. Onderdeks voorin nog een ruime werkplaats en machinekamer.

Haar traditionele uiterlijk is en zal dan ook geheel behouden blijven, ook het oorspronkelijke steunzeil is weer terug.

Met een klik op de foto's of de tekening komt u uit op de fotopagina.

Quo Vadis Sail Leiden 2018

Quo Vadis - Sail Leiden - juli 2018

salon
zithoek
in de luwte
kombuis
stuurhut